Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΠΑΠ 2024

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου του έτους 2024 στο ξενοδοχείο NOVUS, ΚΑΡΟΛΟΥ 23 ΑΘΗΝΑ και ώρα 10πμ πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας για το 2024.

Η ημερήσια διάταξη είχε ως εξής:

  1. Απολογισμός δράσης Διοίκησης έτους 2023
  2. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2023
  3.  Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  4. Απαλλαγή ευθυνών Διοίκησης
  5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  6. Ανακοινώσεις – Προτάσεις
  7. Διάφορα

Ο Πρόεδρος του ΔΣ και Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Καραλής Ευθύμιος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό (άρθρο 16), αφού διαπιστώθηκε απαρτία, κήρυξε την έναρξη της γενικής συνέλευσης περί ώρα 10.00πμ. Υπ’όψιν ότι ήταν η δεύτερη γενική συνέλευση καθώς στην πρώτη δεν υπήρξε απαρτία που έγινε στις 7/3/24 στον ίδιο χώρο.

Η Γενική Συνέλευση έγινε παρουσία του δικηγόρου Παναγιώτη Ανδρέου του Ευαγγέλου (ΑΜ/ΔΣΑ 31093),  που ορίστηκε μετά από αίτημά της Ένωσης και σύμφωνα με το νόμο, από το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών.

Θέμα 1ον: Απολογισμός δράσης Διοίκησης έτους 2023

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ζήτησε να γίνει εκλογή πρακτικογράφου. Πρότεινε τη συνάδελφο κα Αγγελική Χατζηγιαννάκη,  η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα απ’τους παρόντες.

Έπειτα αναφέρθηκε στα θέματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας του παρόντος ΔΣ. Κυρίως αναφέρθηκε στα συνταξιοδοτικά θέματα, θέματα εφάπαξ και επικουρικό. Πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους ότι οι συντάξεις, κύριες και χηρείας, βρίσκονται στο Σεπτέμβριο '23, τα νέα εφάπαξ στον Σεπτέμβριο του '23 και τα συμπληρωματικά στον Σεπτέμβριο '18.

Ακολούθως, μίλησε για τα οικονομικά του Σωματείου, που αν και υπάρχει απώλεια μελών (λόγω θανάτων), συνεχίζουν να είναι σε καλό επίπεδο. Άσκησε κριτική για τις αυξήσεις στα φάρμακα και την ιατρική περίθαλψη που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Τόνισε, πως πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να περικοπεί η εισφορά αλληλεγγύης διότι μόνο 800.000 συνταξιούχοι συμμετέχουν.

Χάρις στις προσπάθειες και πιέσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας έγινε εμβόλιμη πληρωμή παλαιών χρεών προς τους συναδέλφους (επιδόματα τέκνων, λάθος συντάξεις, αναπροσαρμογές ν.Κατρούγκαλου κτλ)

Θέμα 2ον: Οικονομικός Απολογισμός έτους 2023

Κατόπιν, ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον ταμία του Σωματείου, κ.Γεώργιο Παναγιώτου, να αναφερθεί:

Α) στον οικονομικό απολογισμό του 2023
Β) στον προϋπολογισμό του 2024

Έγιναν ερωτήσεις από τους συναδέλφους τις οποίες απάντησε ο ταμίας.

Θέμα 3ον  & Θέμα 4ον: Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής / Απαλλαγή ευθυνών Διοίκησης

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής, κ. Στέφανος Κομνιανός, ο οποίος διάβασε την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, και πρότεινε αφού δεν βρέθηκε καμία παρατυπία, την απαλλαγή της Διοίκησης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε τα παρακάτω θέματα σε ψηφοφορία που υπερψηφίσθηκαν ομόφωνα :

1- Οικονομικός απολογισμός 2023
2- Οικονομικός προϋπολογισμός 2024
3- Απαλλαγή της Διοίκησης για τα έτη 2023

Θέμα 5ον: Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Έπειτα ο Πρόεδρος, κάλεσε να θέσουν υποψηφιότητα για την Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξαγάγει τις προσεχείς εκλογές, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό 3 (τρία) τακτικά και 2(δύο) αναπληρωματικά μέλη.

Οι υποψηφιότητες για την Εφορευτική Επιτροπή των συναδέλφων ήταν:

ΤΑΚΤΙΚΑ Α) Πανούσης Κωνσταντίνος      
Β) Γιακουμόγλου Παρασκευάς,
Γ) Μαντάς Σταύρος  
 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ Α) Μουσταφέρης Ιωάννης
Β) Τσαμούκαλης Κώστας  

οι οποίοι, εκλέχθησαν ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους.

Θέμα 6ον: Ανακοινώσεις – Προτάσεις

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η ΑΓΣΣΕ και οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου 2024. Επειδή την ίδια ημέρα θα γίνει η δίκη στο Ανώτερο Ειδικό Δικαστήριο για τα αναδρομικά του 11μήνου, θα σας γνωρίσουμε την ώρα και τον τόπο που θα γίνει η διαμαρτυρία.

Ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους όπου δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις και περί ώρα 12:30μμ έφτασε στη λήξη της.