Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
Γενικό Συμβούλιο τ.ΣΠΑΠ

Σήμερα, 18/10/2023, στα γραφεία του Σωματείου μας, οδ.Βούλγαρη 1 στην Αθήνα, συνεδρίασε το 20μελές Γενικό Συμβούλιο με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Τ-ΣΠΑΠ

Αναγνώστηκαν τα πρακτικά του προηγούμενου Γενικού Συμβουλίου, στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος που ευχήθηκε καλό χειμώνα και έκανε έκκληση να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων και μικρών παιδιών.
Κατόπιν, αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει κάνει η Διοίκηση στο δύσκολο καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες, κορονοϊό και πλημμύρες. Γι’ αυτό το κράτος θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να υπάρχει προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπήρξε βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς από την Ομοσπονδία.

Μετά την τελευταία ενημέρωση από την συνάντηση με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ μας διαβεβαίωσαν πως ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν όπως ανακλήσεις συντάξεων, οι συνάδελφοι που δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά σε όσους είχαν λάβει λάθος συντάξεις και όποια άλλη εκκρεμότητα υπάρχει.

Τα συμπληρωματικά εφάπαξ προχωρούν μετά από μεγάλη καθυστέρηση που υπήρχε, λόγω έλλειψης προσωπικού (του ΕΦΚΑ) και ολοκληρώνεται ο Ιούνιος του 2018. Τα επικουρικά, όπως μας ενημέρωσε, το ΕΤΕΑΠ θα προχωρήσουν ποιο γρήγορα.

Αναφέρθηκε στην ΑΓΣΣΕ η οποία λειτουργεί πλέον με νέα Διοίκηση και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά. Αύριο έχει Διοίκηση η ΑΓΣΣΕ για προγραμματισμό δράσης του 2024.

Στην συνέχεια διαβαστήκαν τα οικονομικά και ψηφίσθηκαν ομόφωνα.

Τέλος, έγιναν ερωτήσεις από τα μέλη και δόθηκαν απαντήσεις.

Περί ώρα 13:00 ολοκληρώθηκε το Γενικό Συμβούλιο.

Μην ξεχνάτε να παρακολουθειτε το site του Σωματείου μας, καθημερινά για άμεση ενημέρωση: www.t-spap.gr