Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΗΣ

Χτες, 15/11/2022, συνεδρίασε το 20μελές Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατόπιν προσκλήσεως, στην αίθουσα Φίλων Σιδηροδρόμου στο σταθμό Πελοποννήσου, όπου συμμετείχαν όλα τα μέλη.

Ο Πρόεδρος αφού ανέλυσε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:

α) στην πορεία της έκδοσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων
β) στην πορεία των νέων εφάπαξ όπως και αυτών που αναμένουν τις δευτερεύουσες απολαβές όπου έχουν ολοκληρωθεί και τον μήνα Ιανουάριο ’18.
γ) για τη συνάντηση στον ΕΦΚΑ :  «Ότι από το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα αρχίσουν να βγαίνουν οι συντάξεις των συναδέλφων που ζήτησαν όπως προβλέπεται από το ν.4387/2016 την αναπροσαρμογή των συντάξεων οι οποίες είχαν σταματήσει το Μάρτιο του 2019. Η δικαιολογία που προβλήθει ήταν ότι εδόθη προτεραιότητα στις κύριες συντάξεις λόγω υποχρέωσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν.  Όσες εκκρεμότητες

υπάρχουν σε αναδρομικά επιδομάτων σπουδών που πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν λάβει, καθώς και, οι συντάξεις ανηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες θα ολοκληρωθούν»
δ) ότι η θητεία της Ομοσπονδίας έληξε στις 7/11, δυστυχώς θα διοριστεί προσωρινή διοίκηση μέχρι τον Μάρτιο ’23, οπότε και θα γίνει το Συνέδριο βάσει το νέου καταστατικού.ε) Απεφασίσθη η έκδοση φύλλου εφημερίδας για ενημέρωση των Μελών μας εξαιτίας των καθυστερήσεων στην έκδοση της εφημερίδας της Ομοσπονδίας.
στ) Απεφασίσθη οι αντιπρόσωποι της επαρχίας να βρουν αίθουσα για την κοπή πίτας.

Το Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις των συμμετεχόντων.