Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ 9/11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο για την ακρίβεια και την απαξίωση των συντάξεών μας διοργάνωσε χθες (7/11) η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ).

Με πρωτοφανή μαχητικότητα οι συνταξιούχοι διαμαρτυρηθήκαν για την προσπάθεια απαξίωσής τους  έξω από το υπουργείο Εργασίας. Δεν θα ανεχθούμε ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος των «άσπρων μαλλιών», από αυτούς που παραβλέπουν την μεγάλη δύναμη παρέμβασης των συνταξιούχων στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πεδίο.

Απορρίπτουμε την κυβερνητική επιλογή να αποκλείσει περίπου 1 εκ. συνταξιούχους από τις αυξήσεις του 2023, με το μνημονιακό κόλπο της «προσωπικής διαφοράς», γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις.

Τριμελής αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας μας είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ.Παναγιώτη Τσακλόγλου, παρουσία της Γενικής Γραμματέως κ. Παυλίνας Καρασιώτου και συνεργατών του.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα αναφερόμενα  θέματα  στο από 3/11/2022 Δελτίο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Από τις ληφθείσες απαντήσεις τεκμαίρεται με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των προσφυγών στην Δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας  προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο, οι συνταξιούχοι δίνουν νέο «αγωνιστικό παρόν» στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες για τον έλεγχο των τιμών στην αγορά, την κάλυψη των απωλειών από την ασύστολη ακρίβεια και την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Θα είμαστε πάντοτε ενωμένοι απέναντι στην αδικία!

Το Γραφείο Τύπου

Πηγή : ΑΓΣΣΕ