Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
Προστασία όλων των συνταξιούχων

Επιβάλλεται η προστασία του εισοδήματος ΟΛΩΝ των συνταξιούχων από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια!

Με αυτό το «αίτημα-σημαία» η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) θα κλιμακώσει τις διεκδικήσεις της ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Σε αυτό το σχέδιο κατέληξε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας μας, η οποία συνήλθε προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.

Μετά από 9 χρόνια (2010-18) ονομαστικών περικοπών, με τελευταία αύξηση συντάξεων το 2008, και σχεδόν ενάμιση χρόνο τώρα δυσβάστακτης ακρίβειας, όπου το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημά μας κονιορτοποιήθηκε από τις ανατιμήσεις  στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, έχουμε χάσει την υπομονή μας και έχουμε υπερβεί προ πολλού τις οικονομικές αντοχές μας.

Οι συνταξιούχοι-μέλη μας έχουν περιέλθει σε πλήρη οικονομική αδυναμία.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει την άδικη διάκριση μεταξύ “παλαιών” (προ του 2016) και “νέων” συνταξιούχων και να εξαιρεί από την μερική αναπλήρωση του εισοδήματος τους «παλαιούς» συνταξιούχους με την περίφημη «θετική» προσωπική διαφορά, όταν η συγκεκριμένη κατηγορία αδικείται κατάφωρα, δηλαδή:

  • Αφενός διατηρείται ο παλιός –χωρίς επανακαθορισμό- συντάξιμος μισθός (άνευ υπολογισμού των προσαυξήσεων από τις επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές, τα Δώρα και το επασφάλιστρο των Βαρέων)
  • Αφετέρου εφαρμόζονται τα νέα-μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης των Νόμων Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Οι συντάξεις μας θα πρέπει να βγαίνουν είτε με την «παλαιά»-προηγούμενη  μέθοδο, είτε με την νέα με ενιαίο τρόπο.

Δεν μπορεί στην περίπτωσή μας να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κι όλως συμπτωματικώς να επιλέγονται τα αρνητικά στοιχεία και από τις δύο μεθόδους σε βάρος των” παλαιών” συνταξιούχων!

Επίσης απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον σχεδιασμό για μη καταβολή των αναδρομικών της περιόδους 2015-16, όταν η ίδια η κυβέρνηση μας στέρησε το δικαίωμα να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να ικανοποιηθούμε με βάση την (αρχική) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δεν μπορεί να απαλλάσσονται «λόγω παραγραφής» ή για άλλο γραφειοκρατικό λόγο όσοι καταχρέωσαν τη χώρα, να μην αναζητούνται τα κλεμμένα της Siemens και της Novartis και να θεωρούνται «οικονομικά βάρη» οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές που διεκδικούν την καταβολή των νόμιμων απαιτήσεών τους.

Η ΑΓΣΣΕ, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα αναλάβει τον συντονισμό του αγώνα όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων για την ικανοποίηση των βάσιμων διεκδικήσεών μας.

Ήδη με επιστολή μας, όπου αναφέρονται τα σχετικά αιτήματα, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα χρόνια και δίκαια αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές και στοχευμένες κινητοποιήσεις.

Δύναμή μας είναι το δίκιο μας. Δεν αντέχουμε άλλο!

Πηγή : agsse.gr