Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Οι δυσκολίες ήταν αρκετές, 12 χρόνια μνημόνια, πανδημίες, ακρίβειες, κλπ. Είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα όλα αυτά θα ξεπεραστούν και σύντομα θα συναντιόμαστε πάλι για να τα λέμε από κοντά. Για αυτό πρέπει όλοι μας να προοσέχουμε.

Επ’ευκαιρία θέλουμε να πούμε το παράπονό μας ότι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ενώ, εμείς οι συνταξιούχοι, υποστήκαμε τις μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις μας, τα ΜΜΕ παραπληροφορούν καθημερινά τον κόσμο ότι παίρνουμε αναδρομικά αναφέροντας ποσά εξωπραγματικά,  κρύβοντας επιμελώς ότι από αυτά τα λίγα που λαμβάνουμε, στην πραγματικότητα τα μισά τα επιστρέφουμε πάλι στο κράτος με τις συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις μας.

Επίσης, δεν αναφέρουν ότι στα χρόνια των μνημονίων οι συνταξιούχοι έχασαν το 50% της σύνταξής τους, και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά και ότι υπάρχουν και οι έμμεσες μειώσεις μέσω του ακριβού κόστος της ζωής των (σήμερα ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 10%).

Τέλος, μιλούν για αυξήσεις, που όπως προβλέπει ο Νόμος, δεν θα υπερβούν το 5% χωρίς να ενημερώνουν ότι πολλοί συνάδελφοι δεν θα λάβουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς (οφείλουν).

Πιστεύουμε ότι το συνταξιουχικό συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να βάλει σε προτεραιότητα το θέμα των αυξήσεων και να πετύχει ώστε να το λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι ανεξαρτήτου προσωπικής οφειλής ή όχι.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να έχετε υγεία εσείς προσωπικά και οι οικογένειές σας,

Το ΔΣ