Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
ΚΑΛΕΣΜΑ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΕΠΕΙΔΗ η ακρίβεια "σκοτώνει" το εισόδημα των συνταξιούχων

Ύστερα από 12 χρόνια ονομαστικών μειώσεων και περικοπών στις αποδοχές μας, η επέλαση της ακρίβειας φτωχοποιεί τις οικογένειες των συνταξιούχων.

Το διαθέσιμο εισόδημα διαλύεται. Ειδικά στα πιο φτωχά νοικοκυριά, όπως των συνταξιούχων, όπου το μεγαλύτερο μέρος κατευθύνεται σε θέρμανση, τρόφιμα και φάρμακα.

Η ενίσχυση του εισοδήματος των οικογενειών μας είναι όρος επιβίωσης.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Επαναφορά του ΕΚΑΣ
  • Πρόσθετη οικονομική στήριξη των συνταξιούχων
  • Καταβολή των αναδρομικών της επικουρικής σύνταξηςτου 11μήνου, καθώς και των Δώρων – Επιδομάτων σε κύρια και επικουρική σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους ανεξαιρέτως και χωρίς φορολόγηση με άμεση νομοθετική ρύθμιση
  • Μέτρα στήριξης των μακροχρόνια ανέργων πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη των οικογενειών μας.
  • Επανυπολογισμό συντάξεων διότι οι προ του Ν.4387/2016 συνταξιούχοι λαμβάνουν ως σύνταξη το 60% της σύνταξηςτων συνταξιοδοτηθέντωνμετά τον νόμο

Επειδή η παρούσα Κρίση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την Χώρα, επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση στο Κοινωνικό και στο Πολιτικό πεδίο, με παραμερισμό του κομματικού συμφέροντος των Πολιτικών. Για τους λόγους αυτούς:

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους συνταξιούχους για μαζική συμμέτοχη στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου  και ώρα 11.00 στην Πλατειά Κλαυθμώνος.

Σημείο συνάντησης ΠΛ. ΚΟΡΑΗ ώρα 10.30πμ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΕΣ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ