Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να πετύχουν σύνταξη εξπρές

Ειδικότερα από τα τέλη Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους για την έκδοση της σύνταξης τους από τον e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, ο ασφαλισμένος που υποβάλλει τώρα αίτηση συνταξιοδότησης ή είναι εν αναμονή συνταξιούχος μπορεί να αναθέσει από το τέλος Οκτωβρίου σε ιδιώτη δικηγόρο ή λογιστή την έκδοση της σύνταξής του, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση στον e-ΕΦΚΑ.

Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει πιστοποιημένο επαγγελματία από το ειδικό μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών που τηρείται στον e-ΕΦΚΑ, αφού εισέλθει στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr). Να σημειωθεί ότι
συνολικά 1.200 ιδιώτες αυτό το διάστημα επιμορφώνονται και τέλος Σεπτεμβρίου θα δώσουν εξετάσεις και οι επιτυχόντες θα ενταχθούν στο Ειδικό Μητρώο Πιστοποιημένων Επαγγελματιών.

Ο ΕΦΚΑ όρισε την αμοιβή των επαγγελματικών από 30 έως 80 ευρώ (την οποία πληρώνει ο φορέας) ανάλογα με τις βεβαιώσεις που εκδίδουν (π.χ. προσυνταξιοδοτική βεβαίωση, αναγνώριση πλασματικών ετών).

Διαβάστε αναλυτικά - Πηγή