Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
Το Βέλος ήρθε, τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένουν

To “Βέλος” ήρθε, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η προετοιμασία του για να ενταχθεί στα δρομολόγια του Αθήνα-Θεσσαλονίκη ξεκίνησε. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο περνά μία διαδικασία παραλαβής από την Trenitalia και την Alstom που έκανε την αναβάθμιση του τρένου, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Η πρώτη φορά που θα δούμε επιβάτες είναι στο “επετειακό” δρομολόγιο της 25ης Μαρτίου από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη στο οποίο θα ταξιδέψουν επίσημοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Το τρένο ήρθε, τα προβλήματα στο δίκτυο παραμένουν

Το νέο απόκτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να ήρθε, όμως τα προβλήματα του δικτύου δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Πλέον η ανάγκη δρομολόγησης της αντιμετώπισης τους είναι επιτακτική και δεν χωρά άλλων καθυστερήσεων.

Μάλιστα πηγές με γνώση στο θέμα, σημειώνουν πως η υποδομή στο τμήμα από το ΣΚΑ μέχρι την Οινόη είναι ιδιαίτερα κακή και δεν επιτρέπει στα τρένα, πόσο μάλλον στα νέα τρένα που θα έρθουν να αναπτύξουν ταχύτητα.

Εξίσου αναγκαία είναι και η ολοκλήρωση των αιώνιων έργων για τη σηματοδότηση και το ΕTCS που θα επιτρέψουν στα τρένα και τους μηχανοδηγούς να πραγματοποιούν τα δρομολόγια με ταχύτητα και ασφάλεια.

Πηγή