Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! Σας γνωρίζουμε ότι εκκρεμεί από τον ΕΦΚΑ η αποκατάσταση των συντάξεων που εκδόθηκαν μετά το 2011 και αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης, ως φορέας ΤΑΠΟΤΕ, είναι λανθασμένες και όπως μας ενημέρωσαν σύντομα θα αποκατασταθούν.
  • Σας γνωρίζουμε ότι η ΑΓΣΕΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, για το λόγο ότι το το Υπουργείο Εργασίας δεν εφήρμοσε σωστά την απόφαση του για την επιστροφή των αναδρομικών.
  • Στις συντάξεις χηρείας, ολοκληρώθηκε η εκκρεμότητα που υπήρχε από τον ΕΦΚΑ και όλοι λαμβάνουν το 70% της προηγούμενης σύνταξης.
  • Οι κληρονόμοι θα λάβουν τα αναδρομικά αφού ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν.
  • Πολλοί Συνάδελφοι–σσες που διαβάζουν στον Τύπο και σε διάφορα sites ότι χρειάζεται να στείλουν αίτηση στο ΤΑΥΤΕΚΩ για την Ασφαλιστική Ικανότητα των έμμεσα ασφαλισμένων μελών, σας ενημερώνουμε ότι δεν χρειάζεται διότι έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31.12.2020. Όπως σας είχαμε ενημερώσει και τον Ιούλιο, εάν κάποιος συνάδελφος διαπιστώσει πρόβλημα παρακαλούμε να ενημερώσει στο τηλ. της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. (210-5244908, Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00μμ -14.00μμ), έχοντας τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ του και άμεσα θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα.
  • Επειδή μας ρωτούν πολλοί συνάδελφοι για τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020 (νόμος Βρούτση) σας παραθέτουμε παρακάτω τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα ισχύσουν από την εφαρμογή του νόμου. Διαφορά στις συντάξεις θα δουν όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια. Βρίσκοντας την διαφορά των παλαιών συντελεστών με τους νέους, το ποσοστό που θα βρείτε το πολλαπλασιάζετε επί την αναλογική σύνταξη, το ποσό που θα βρείτε θα δοθεί σε 5 ισόποσες ετήσιες δόσεις, Αυτό ισχύει για τους παλαιούς συνταξιούχους, για αυτούς που βγήκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου θα δοθεί εφάπαξ.
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο κ.Υπουργός ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των διαφορών που θα προκύψουν στις νέες συντάξεις θα δοθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου
  • Συνέπεσε την ώρα που σας γράφαμε την επιστολή ενημέρωσης για τα πεπραγμένα της περιόδου του lockdown, η κυβέρνηση βλέποντας την αύξηση των κρουσμάτων οδηγήθηκε σε νέο lockdown, το οποίο πρέπει με προσοχή να αντιμετωπίσουμε ώστε να βγούμε υγιείς και πάλι. Επειδή το σωματείο μη δυνάμενο να κάνει διαφορετικά για τρεις εβδομάδες, όσο θα διαρκεί το κλείσιμο του σωματείου, για ότι πρόβλημα προκύψει τηλεφωνείτε στους κατά τόπους αντιπροσώπους, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με τη Διοίκηση.
  • Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι συντάξεις γήρατος, χηρείας γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.
  • Για τα έξοδα κηδείας οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες, που έχασαν ανθρώπους τους, λόγω του μικρού χώρου που έχουμε δεν θα μπορέσουμε να τους αναφέρουμε. Με την έκδοση της εφημερίδας της Ομοσπονδίας μας, θα δημοσιεύσουμε τα ονόματα τους.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται καλό Φθινόπωρο, πάνω από όλα υγεία και σύντομα να τα πούμε από κοντά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ  ΜΠΑΛΝΤΟΥΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ