Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών τ. Δίκτυου ΣΠΑΠ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 10437 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210.38.32.283 - Fax: 210.52.02.193

Τ-ΣΠΑΠ
Τιμούμε και γιορτάζουμε την επανάσταση του 1821 και την ελευθερία της χώρας

200 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που οι ήρωες του 21 έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι 200 χρόνια τώρα από τον τουρκικό ζυγό.

 Εμείς ως συνταξιούχοι γιορτάζουμε και τιμούμε την Επέτειο  με το βλέμμα όχι μόνο στο παρελθόν και τις επώδυνες εμπειρίες του αλλά και προς το μέλλον με τις ευοίωνες προσδοκίες που όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε μέσα σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας. Θα παραδώσουμε  τη σκυτάλη στους νέους που πρέπει να κάνουν τη δική τους επανάσταση διεκδικώντας το δίκαιό τους στην εργασία και τους χώρους δουλειάς και την προκοπή της Πατρίδας σε συνθήκες κοινωνικής Δημοκρατίας

Άλλωστε έχοντας τα φωτεινά παραδείγματα όπως του Σικελιανού, του Παλαμά, του Ελύτη, του Καζαντζάκη, του Κάλβου, του Σεφέρη, του Θεοδωράκη, του Ρίτσου του Χατζηδάκι κ.α., η Ελλάδα πάντα πρωτοπορεί έστω και αν χρειαστεί να πέσει για λίγο αλλά στη συνέχεια θα αναγεννηθεί και  θα ζωντανέψει από «τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα Ιερά…»

Ως Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας  (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) τιμούμε με σεβασμό  την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας μαζί με όλο το έθνος. Συμβάλουμε στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και ομοψυχίας  και στην διατήρηση της εθνικής κληρονομιάς που στόχο έχει να κρατήσει ψηλά το λάβαρο της Ελευθερίας.

Όπως δε έγραψε ο μεγάλος Ρήγας στον Θούριο, «Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά , Μονάχοι σαν λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά;…».

Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι  όλα τα δεινά και οι καταστροφές που πέρασε η Πατρίδα από αρχαιοτάτων χρόνων και ειδικότερα στην νεότερη ιστορία οφείλονται  στην αδελφοκτόνο Διχόνοια την οποία με Ομόνοια και Συνεργασία  θα πρέπει να εξοβελίσουμε από το μέλλον της Χώρας.

Πηγή